Følge kunden

Følge kunden

Det har vært historisk store endringer i verftenes måte å produsere . Fra «alt-i-eget-hus» til spesialisert produksjon over hele verden. De flytter sine oppgaver etter hvor den enkelte operasjon er gunstigst. Brødrene Dahl tilpasser seg og følger kunden dit arbeidet gjøres.

Norsk skipsindustri har røtter lengre tilbake enn 1800- tallet da Brødrene Dahl ble grunnlagt (1866). Dette var Norges gullalder for seilskuter. Samlet tonnasje var på hele 1,5 millioner nettotonn. I 1917 startet Brødrene Dahls virksomhet i Norge. På denne tiden hadde vi her til lands for lengst fått flere motoriserte skip enn seilskuter og vi var på vei til å ha verdens 4. største handelsflåte.

Med skip kommer behov for verft. Verftsindustrien blomstret også utover på 1900- tallet og etter 2. Verdenskrig hadde hvert tettsted og by kysten rundt minst ett verft.  Man skal ikke være veldig gammel for å huske både Nyland og Akers mek. i Oslo. Fredrikstad Mek. Verksted var eksempelvis i perioder Skandinavias største verft. Nå er de bare minner, men minnene er vel bevart både på nåværende Aker Brygge og på våre gamle Monopolbrett…

Spesialisering og innovasjon

I dag er de gjenværende verftene i stor grad langs vår vestlige kyst. Disse små og mellomstore verftene har gjennom hardt arbeid, spesialisering og innovasjon klart omstillingen til å bli foretrukne verft for fiskeri-, olje og gassnæringen. Brødrene Dahl har i mange tiår vært en samarbeidspartner med verftene. Vi kan levere alt av bl.a. prosessrør, ventiler, flenser, aktuatorer og komplette anlegg. Gjennom vårt datterselskap Ventistål leverer vi også ventilasjonskanaler og annet utstyr til klimatisering.

BD følger etter

Etter hvert som verftene og rederne har flyttet deler av sin produksjon utenlands har BD valgt å følge dem med vårt lagerhold og innkjøpsekspertise. Gjennom vår industridivisjon har vi nå sterkt økende aktivitet både i Romania og Vietnam.  Med velprøvd logistikk, gode systemer og dybdekunnskap har vi etablert en solid plattform for videre vekst i disse regionene. Meget dyktige, lokalt ansatte bidrar til å formidle produktene og BDs forretningsmessige holdninger til det lokale markedet. Slik vi ser det er dette gode eksempler på at teoriene bak industrielle klynger også fungerer når norske samarbeidspartnere satser i samme område utenlands.

avatar

Forfatter: Christian Madsen

Sivilingeniør nye fornybare energikilder. Erfaring som prosjekterende/rådgivende ingeniør. Ønsker å forene miljøpolitikk/bærekraftige løsninger med gode produkter, lønnsomme systemløsninger og driftssikkerhet.

1 kommentar til «Følge kunden»

  1. Veldig bra BD:-) Denne bloggen er et fremtidig fora for nyheter og meningsutvekslinger.
    Vi ses på verftskonferansen senere i år!

    Mvh Danfoss/Eigil Holst

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *