En gammel grinete gubbe som synes konkurrenten tuller!

Brødrene Dahl kollasj

Konkurranse er bra, det skjerper oss, det bidrar til utvikling, vi blir alle bedre. VVS bransjen er tjent med at det blir flere aktører på grossistleddet.

Når dette er sagt ble jeg faktisk litt ”grinete” når jeg leste lederen i vår nye konkurrents kundeavis.

Her kunne jeg nemlig lese følgende om grossistleddet: ”det har ikke vært noen utvikling, det har ikke vært noen konsolidering, nykommeren skal revolusjonere logistikken ved å tilby e-handel og overnattleveringer og man skal på en effektiv måte betjene rørleggerleddet med 5000 varenummer.”

Er det virkelig mulig å skrive så mye tull på en gang?

VVS grossistene i Norge har vært gjennom en voldsom konsolidering. Fra et større antall lokale, regionale og nasjonale grossister er det nå kun tre relativt store virksomheter igjen alle med internasjonale forgreninger. I tillegg er konkurransen skjerpet ved at det har kommet til et antall spesialgrossister som jobber innenfor utvalgte produktområder.

Det har vært en enorm utvikling på grossistleddet de seneste årene, alt fra sentralisering av varehåndteringen, byggeplasslogistikk, komplette leveranser og elektroniske løsninger for informasjon og kommunikasjon. Voldsom utvikling av produkspektret, stor vekst innenfor fornybar energi for ikke å nevne konsept og kompetanseutvikling.

Vi i BD har drevet elektronisk handel i mer enn 20 år. I dag blir en betydelig andel av våre lagerleveranser bestilt via nettet. Disse bestillingene blir levert over natten fra vårt sentrallager som jobber 24 timer i døgnet.

Vi blir ofte kritisert fra produsenter og kunder over at vi ikke i tilstrekkelig grad legger nye varer til lager. I dag lagerlegger vi ca. 24 000 varenummer og dersom vi tar med skaffing jobber vi med et varespekter opp mot 100 000.

Det er klart at en nykommer kan plukke ut de mest populære varene og konsentrere seg om disse, men det ville sannsynligvis ha brakt bransjen tilbake til steinalderen dersom dette ble standarden.

Brødrene Dahl forsøker å være en seriøs leverandør, vi ønsker å tilby markedet de varene produsentene representerer og som kundene etterspør. Vi utvikler stadig våre elektroniske handelsløsninger som består av alt fra enkle håndterminaler til filoverføringer og web-handel. I tillegg til elektronisk handel kan kundene ringe inn sine bestillinger, få råd og veiledning i sine valg, eller komme innom et av våre Servicesentre for å hente de varene han trenger der og da. Vi utvikler også ulike konsept og helhetsløsninger for å hjelpe kundene våre med å bearbeide nye vekstmarkeder innenfor alt fra funksjonelle baderom, berøringsfritt til fornybar energi.

Som jeg innledet med ønsker vi nye konkurrenter velkommen for det er bra for markedet og det er bra for oss. At den omtalte konkurrenten ønsker å satse smalt, kun tilby netthandel og et begrenset varesortiment er deres sak, hvilket vi ikke har noen synspunkter på. Men at de idiotforklarer de etablerte grossistene med usakligheter og manglende kunnskap synes jeg er drøy kost.

Men så er jeg vel kanskje bare en gammal grinebiter da som ikke skjønner hvordan vi burde drive virksomheten vår.

avatar

Forfatter: Arne Erik Olsen

Administrerende direktør i BD fra 1991 - 2013

2 kommentarer til «En gammel grinete gubbe som synes konkurrenten tuller!»

  1. Hei. Interessant lesing. Jeg hsr jobbet i vvs bransjen i over 21 år hvorav 2 år hos grossist. Jeg er helt enig med grinebiteren. Nettopp pga god kunde og markedstilpassing så er det noen få men dyktige grossist aktører igjen på landsbasis. Flere har bukket under og det kreves meget av grossistleddet. Mer komplette, kunnskapsrike, leveringsdyktige og
    serviceminded aktøren er samtidig som man tilpasser seg behovet i markedet, jo sterkere står en i framtiden. BD er best i klassen. Gratulerer!
    Ha en fin dag.

  2. Takk for positiv tilbakemelding, vi er stolte av å ha skikkelige bransjefolk på laget

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *