Slappe leverandører

Teknisk tegning

Ifølge tekniske krav til byggverk – TEK 10 – er det ytterligere fokus på produkt-dokumentasjon, og også den dokumentasjon som prosjekterende/utførende skal overlevere til byggets eier når prosjektet er ferdig.

Produktdokumentasjonen skal være på norsk eller et skandinavisk språk. Brødrene Dahl har besluttet at en prioritert oppgave er å ha riktig dokumentasjon på de produkter vi selger, og at dokumentasjonen er tilgjengelig i NRFs produktdatabase. Dette for at alle som har behov for produktdokumentasjon kan finne det i samme database. Vi mottar også signaler fra våre kunder at de ikke lenger vil akseptere å motta en brosjyre når de skal sammenstille en FDV for et prosjekt. Våre kunder forventer også at de skal finne den dokumentasjon de har behov for på ett nettsted, og ikke bruke masse tid for å sjekke hvor de kan finne informasjonen.

Den utfordring vi alle har er å oppdatere NRF sin produktdatabase. Slik status er i dag kan vi ikke være bekjent av. Pr. 1. november 2011 var det 188106 aktive NRF numre i databasen. Antall FDV var 45102, antall bilder 57063 og antall HMS sikkerhetsdatablad 2166. Det er ikke alle produkter som krever unik dokumentasjon, men langt flere enn det som er i databasen i dag. Og vi som leverandør av produkter som krever sikkerhetsdatablad er pliktige til å sende dokumentasjon når vi selger slike produkter.

Brødrene Dahl har kontaktet en del leverandører og henvist til deres spesifikke status i NRF databasen og bedt om at den oppdateres. Vi har bedt om at oppdatering foretas innen 1. kvartal i år. Vi vil deretter be om ny status i NRF databasen for videre oppfølgning. Det skal bli spennende å følge utviklingen. Noen har allerede tatt tak i dette, og vi har fått tilbakemeldinger på at oppdatering er foretatt.

Nå må alle produsenter og leverandører ta dette alvorlig, det er til bransjens beste at vi blir best på dokumentasjon og at den er tilgjengelig i NRF databasen. Det bidrar også til å gjøre hverdagen lettere for våre kunder.

La oss håpe at det er stor trafikk på databasen nå om dagen.

avatar

Forfatter: Unni Sunde

Har jobbet som regionsjef i BD i 13 år. Jobber nå med alle former for dokumentasjon og regelverk.

1 kommentar til «Slappe leverandører»

  1. Veldig bra. Dette har vi entreprenører etterlyst, bedt om også tidliger fra TEK 7,mer utfyllende enn hva brosjyrer forteller. Ved TEK 10 er kravet spisset. Håper vi kan alle være ening om at hvert produkt er unikt( mer eller mindre) og skal dokumenteres i forhold.
    Vi ser fram til en positiv respons her, og at tilgjengligheten blir enkel å linke.
    lykke til.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *