Vi har nådd vårt mål og oppfylt vår visjon

Fra venstre: Gaute Fossum og Roger Sønsteby fra PAM Norge, Thore Vislie og Inge Nyborg fra BD.

Beviset på at vi gjør hverdagen enklere for kunden og er ledende i bransjen er de 131 000 meterne med rør BD har levert til Gardermoen-utbyggingen.

Brødrene Dahl har levert alt av rørvarer i støpejern og fiber til entreprenør Isachsen som har vært ansvarlig for grunnarbeidene ved utvidelsen av Gardermoen hovedflyplass. Rett over sommeren legges asfalten over anleggsområdet, og da starter arbeidet med flyplassutvidelsen for alvor.

Nils Anton Winther i Isachsen Entreprenør er godt fornøyd med både varene og servicen:

– Vi har ikke hatt et eneste avvik fra planen når det gjelder rørleveringene. BD har fulgt opp fra A til Å og om vi har hatt spesielle krav og ønsker underveis, er det blitt fulgt opp der og da. BD-gutta gjør alt de kan for oss, og det holder som regel i massevis.

– For oss er dette en stor levering, og Gardermoen er et prestisjeprosjekt der vi ikke tillater glipp, sier distriktssjef Inge Nyborg og prosjektansvarlig Thore Vislie fra Brødrene Dahl i Drammen.

BD har i alt levert 35 000 meter overvannsrør, 96 000 meter med kabelrør, samt ventiler og rørdeler for overvann og pumpekummer.

Høye krav

Rør til flyplasser er ”hi tech” produkter. De utsettes for kraftige kjemiske påkjenninger fra drivstoff og oljer og avisingsvæsker, og belastningen fra flytrafikken er stor: Når et fullastet fly ruller langs stripene, er marktrykket fra hjulene større enn hva du opplever med tungtransport på vanlige landeveier.

Rørene, som er av typen ”Intergral K7” er helt spesielle og kommer direkte fra produsenten Saint-Gobain. Leveringene har skjedd kontinuerlig over flere måneder, og BD har hatt en prosjektansvarlig på plass for å sikre at rørleveringene holder takt med anleggsarbeidet. Det samme har rørprodusenten PAM.

Norges største VA-prosjekt?

Dette er et av de aller største byggeprosjektene i Norge for tiden. Den eksisterende flyplassen er på 170 000 m². Utbyggingen er på 117 000 m² – tilsvarende to Opera-hus. Den totale kostnadsrammen er på 12,5 mrd. Da snakker vi om et virkelig stort prosjekt!

Det nye Gardermoen skal stå klart allerede i 2017 og skal da kunne håndtere 28 millioner passasjerer i året. Brødrene Dahl leverte varer til VA og VVS den gang Gardermoen ble bygd, og er med også på utvidelsen.

avatar

Forfatter: Torbjørn Lothe Vik

Formann og redaktør for oVAl-info

1 kommentar til «Vi har nådd vårt mål og oppfylt vår visjon»

  1. Supert at BD er grossist/leverandøren til dette prosjektet.
    Hvorfor er ikke Oras AS nevnt?
    Oras AS leverer for 228 mill. på T2 rørprosjektet, Oslo Lufthavn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *