Takk for meg!

Brødrene Dahl kollasj

Etter 22 år som leder i BD er det på tide å overrekke stafettpinnen til nestemann. Det har vært en fantastisk reise og det har vært en fornøyelse å jobbe i VVS bransjen fra 1991 til 2013.

Jeg skal ikke bruke spalteplassen til mimring, men må få slå fast at bransjen – og dermed BD – har vært gjennom store forandringer i denne perioden. Alt fra den ”store byggekrisen” i slutten av 80-tallet og flere år inn i 90-tallet. Konsolidering av grossistleddet fra en rekke lokale og regionale grossister til dagens tre landsdekkende.

Oppbyggingen av sentrale lager og logistikkfunksjoner og ikke minst overgangen til IT i nær sagt alle funksjoner i bedriften. Konsolidering av både produsent og installasjonsleddet. Etableringen av store nasjonale kunder, utvikling av VVS kjedene og en kontinuerlig etablering av nye rørleggerbedrifter. I tillegg har vi sett en enorm utvikling av produkter og system samt et økende krav til dokumentasjon og informasjonsbehandling.

Det har vært et privilegium å få ha vært med på alt dette.

En lys fremtid

Fremtiden ser i store trekk veldig positiv ut for bransjen. Det er et stort behov for utbygging av infrastruktur her i landet – alt fra vann og avløp til vei og bane. Skipsverftene som også er en viktig næring for BD, har fulle ordrebøker. Det er store utfordringer knyttet til håndtering av miljøutfordringene både når det gjelder store nedbørsmengder og ikke minst fornybar energi.

Utbygging av boliger og næringsbygg kommer også til å fortsette i høyt tempo. Likeså vil utbyggingen av offentlige institusjoner som skoler, barnehager, pleiehjem og sykehus fortsette i stor skala. Og så har vi olje og gass som med sikkerhet vil ”smøre” den norske økonomien i mange, mange år fremover.

De største utfordringene

Etter min mening ligger de største utfordringene fremover i å beholde ”varestrømmen” i bransjen. Nye markedskanaler knyttet til netthandel og ”billigkjeder” vil utfordre oss alle. For å stå imot dette må vi intensivere jobbingen med alt fra prising til markedsaktivieter og salgskanaler. Dette blir spennende og jeg er sikker på at bransjen vil finne gode løsninger og dermed styrke seg ytterligere i tiden fremover. Spørsmålet blir kanskje mest om vi våger, men det gjør vi vel?

Igjen, takk for meg. Det har vært en fantastisk fin bransje med mange utrolig reale og ordentlige mennesker å få ha jobbet med.

Jeg er sikker på at min etterfølger Roger Lunde vil bidra til å bringe BD videre på en positiv måte, og jeg ønsker han til lykke.

avatar

Forfatter: Arne Erik Olsen

Administrerende direktør i BD fra 1991 - 2013

3 kommentarer til «Takk for meg!»

  1. Sjøl takk Arne Erik, du har vært en real og meget god sjef gjennom alle disse år.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *