«Grønne tak» – for miljøets skyld

Grønne tak

Kanskje har du allerede sett det: Splitter nye bygg i bymiljøer settes opp med grønne tak.

Grønne tak består av jord, bark, sedum-planter og mose (sukkulente planter) samt et drenerende underlag. Mye av nedbøren blir igjen i taket og dermed reduseres avrenningen fra taket. Grønne tak forhindrer dermed overbelastede rørsystem og renseanlegg.

Dette er et effektivt hjelpemiddel for å hindre at styrtregn fritt får pøse ned fra takene og videre ut i ledningsnettet eller rennesteinene og skape flomtilstander i gatene, sier Henrik Berntsen som jobber i BDs VA-avdeling, og som med Mastergrad i miljø har fått spesialansvar for å legge til rette for BDs nye satsningsprodukt: Komplett levering av alt som skal til for å bygge grønne tak.

I Danmark har man gått så langt som å påby grønne tak ved bygging av hus i bymessige områder. Om vi får tilsvarende i Norge, er ikke godt å si, men stadig flere byggherrer og entreprenører ønsker å bygge så miljøvennlig som mulig og spesifiserer grønn takteknologi uten påbud av noe slag.

BD anser grønne tak for å være en del av det produktutvalget en VA-grossist bør føre for miljøengasjerte kunder, og har tilrettelagt komplett varesortiment. Det betyr at du kan bestille alt du trenger hos din nærmeste BD-avdeling og få det levert like raskt og effektivt som alle andre varer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *