Helt sikkert på Vei og Anlegg 2015

Stian Aune på vei- oganleggsmessa 2015

Vei og Anlegg 2015 er i full gang, og vi er selvfølgelig på plass på stand C6 med nyheter og produkter for samferdsel og VA.

På standen finner du blant annet helt nye sikkerhetssystemer som skal trygge samferdselen i Norge, noen enkle patenterte løsninger kan spare menneskeliv.

Nå ser vi virkelig fram til å informere beslutningstakere og entreprenører om produkter som ikke bare forenkler daglig arbeid på norske veier, men som også trygger trafikanter og veiarbeidere.

Brødrene Dahl har hatt en kraftig vekst innenfor nettopp samferdsel de senere årene, noe som ikke minst skyldes patenterte produkter som vi forhandler på vegne av våre partnere. På messa er det stort fokus på sikkerhet, og vi skal være med både å bedre arbeidsforhold og øke tryggheten langs norsk veier.

Skiltmaster i aluminium fra Lattix har reddet mange liv, og vi er stolte av at nettopp dette produktet er norsk. Det at masten er myk slik at den kollapser også ved krasj høyere opp, gjør at Lattix distanserer seg fra avskjæringsløsninger og tradisjonelle bruddboltsmaster der treffpunktet bør være rett over fotplaten. Spesielt er dette viktig ved montering i dype grøfter.

En annen norsk nyhet Brødrene Dahl viser på messa er et dynamisk fartsgrenseskilt som kan endres via fjernstyrte løsninger.

Hittil har vi hatt hastighetsregulering for bestemte tider på døgnet som et suppleringsskilt under fartsgrenseskilt. Nå kan reguleringen av fart foretas for eksempel av Veitrafikksentralen via mobilen. Teknikken, som er utviklet av Arne Skauge Johannessen fra Horten, øker respekten for gjeldene hastighet hos bilistene, noe som igjen trygger for eksempel skolebarna i den tiden de er på veien.

Brødrene Dahl er også på messen med helt nye støyskjermer, et miljøvennlig alternativ med lave levetidskostnader. PlastRex støyskjermer er produsert av gjenbrukt plastavfall fra Sverige og Norge, og skjermene kan igjen resirkuleres når deres levetid er over.

Disse skjermene gleder vi oss til å rulle ut i det norske markedet. Første kunde har allerede tatt PlastRex i bruk, og på Vei og Anlegg 2015 håper vi flere får øynene opp for disse miljøvennlige løsningene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *