Slagkraftig partner på logistikk

Unike logistikkløsninger gjør at vi har en tydelig oppfordring til aktører innen marine og offshore: Dropp eget varelager, og spar tid og ressurser med én leverandør.

Stort varelager er kapitalkrevende, og det oppstår lett forsinkelser i produksjonen når nødvendige materialer ikke er tilgjengelige. Vi har logistikksystemer som sørger for at kundene har varen fra den ene dagen til den andre. Det gir effektiv flyt og gjør eget varelager overflødig. Sammen med mine kollegaer i Brødrene Dahl i Vietnam og Romania er jeg opptatt av å redusere varelagrene for norske og internasjonale produsenter av maritime fartøy.

Vard utnytter logistikksystemene våre fullt ut, ikke bare i Norge, men også i Romania og Vietnam. Dermed reduserer de antall transaksjoner, og får i tillegg en samarbeidspartner med bred behovsforståelse og kompetanse.

Nesten hundre års erfaring med logistikk har gitt oss et godt grep om markedet i Romania og Vietnam, selv om utfordringene er annerledes enn i Norge.

Thor-Erik Sivertsen har jobbet for BD i Vietnam i ett år, der transport er en av utfordringene.

– I Norge leverer BD direkte til kunden fra den ene dagen til den andre helt opp til Trondheim. Med dårlig utbygget veinett er det helt umulig i Vietnam, og her kan det i visse tilfeller være raskere å benytte båt, sier Sivertsen.

– Vi har en positiv vekst i dette markedet, noe som skyldes at kundene oppdager fordelene ved å benytte én leverandør. I Vietnam har det vært tradisjon for mange småprodusenter i markedet, mens vi kan tilby et fullt varesortiment fra anerkjente leverandører.

Også i Vietnam er vår kompetanse ettertraktet, og Siversten sender de ansatte på kurs ved service- og kompetansesenteret i Ålesund. BD har i dag 15 medarbeidere i Vungtau i Vietnam og 50 i Romania, i tillegg til den norske avdelingen.

Vi har god vekst innenfor dette satsningsområdet. Spesielt opplever vi at de største aktørene har mye å tjene på å velge en stor leverandør som oss, kundene er sikret gunstige returordning og leveranse rett til dør. Dermed er eget varelager nærmest overflødig.

Innenfor marine er vi en aktør som opererer på kundes premisser, med riktig leveranse til tiden. Samarbeid frigjør kapital og ressurser, som igjen kan investeres der behovene er store. I tøffe tider som vi opplever nå er dette et stort fortrinn for kundene våre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *