Vannbåren varme er det riktige valget

Vannbåren varme

Fremtidsrettede bygg er energieffektive bygg, og for å oppnå dette er vannbåren varme en forutsetning.

Vannbåren varme muliggjør energifleksibel oppvarming og sikrer at bygget også i fremtiden kan benytte den mest økonomiske formen for oppvarming. Mulighet for bruk av ulike energikilder gir god fleksibilitet samt kostnadssparing – på sikt, og er en god miljøvennlig investering.

Kanskje like viktig er det at vannbåren varme gir høy komfort. Dette er stille løsninger som er trygge i drift, og med vannbåren gulvvarme får du jevn og god temperatur over alt. En jevnere temperaturprofil gir høyere komfort, og et behagelig inneklima.

Tradisjonelt er det radiatorer som sørger for selve oppvarmingen i vannbårne systemer. Nå er gulvvarme blitt like viktig i tillegg til viftekonvektorer for større anlegg. For å dekke oppvarmingsbehovet i moderne bygg er det gjerne en kombinasjon av systemer som er det riktige valget.

For nye bygg med lavt varmebehov er det viktig å velge raske systemer, det vil si systemer som kan reguleres godt. Både vannbåren gulvvarme og radiatorer dekker dette behovet om man velger de rette systemene.

Vil du vite mer?

Last ned vår brosjyre om vannbåren varme her (PDF)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *